Premier-kladionica.com


         Na redu je Premier kladionica, dugo vremena sam bio njen korisnik , dok nisam prešao na online kladionice. Kod nas je većinom izbor kladionice stvar navike pa onda ponude. Premier svakako ima prihvatljivu ponudu i što je veoma bitno preglednu ponudu. Kladionica ima na svakom koraku tako da vam neće biti problem naći poslovnicu u svojoj blizini. Premier također nudi ponude online klađenja , ima veoma preglednu web stranicu koja je jednostavna za korištenje i igranje listića. I što je veoma bitno dobru i raznovrsnu ponudu.

        Klađenje na daljinu vam omogućuje sastavljanje i uplatu listića putem  web stranice. Kladiti se mogu članovi Premier Kluba koji su se registrirali za ovu pogodnost.  Članovi Premier Kluba se mogu registrirati za klađenje na daljinu putem slijedeća tri jednostavna koraka:

Premier kladionica - klađenje na daljinu

1. Podnošenje zahtjeva za aktivacijom

Posjetite svoju poslovnicu gdje ste se prijavili kao član, pri čemu obavezno sa sobom ponesite svoju člansku karticu Premier Kluba. Od radnice u poslovnici zatražite aktivaciju vašeg internet računa.

2. Uplata sredstava

U poslovnici uplatite sredstva koja želite koristiti za uplate listića. Ovo možete napraviti odmah u 1. koraku, tj. prilikom podnošenja zahtjeva za aktivacijom usluge.

3. On-Line Aktivacija

U zadnjem koraku posjetite  web stranicu, te kliknite na žuti link “Aktivacija računa”, koji se nalazi uz gornji rub stranice:

Premier kladionica - aktivacija računa

Kao što iz slike možete vidjeti, formular se sastoji od tri dijela:

Aktivacijski podaci
Kontaktne informacije
Korisnički podaci

        U prvom dijelu unosite broj svoje članske kartice Premier Kluba i aktivacijski kod koji ste dobili u svojoj matičnoj poslovnici:

Premier kladionica - Premier Klub

        U slijedećem koraku biti će vam prikazani vaši podaci koje ste dali prilikom pristupanja Premier klubu. Moći ćete izmijeniti sve podatke osim vašeg imena i prezimena. Unos e-mail adrese nije obavezan, međutim preporučamo vam da je unesete. Naime ako e-mail adresa nije unešena u slučaju ako zaboravite vašu lozinku, nećete je moći zatržiti putem naše web stranice, već ćete to morati napraviti u svojoj matičnoj poslovnici.

Premier kladionica - Premier Klub


        U trećem i zadnjem koraku imat ćete prilike unijeti željeno korisničko ime i lozinku. Kako bi vam olakšali unos, već smo pripremili korisničko ime koje možete koristiti. Prilikom unosa korisničkog imena i lozinke dopušteno je korištenje znakova bez kvačica (čćžšđ), brojki, te točke (“.”) i podcrte (“_”). Svi ostali znakovi su zabranjeni. Za dovršetak postupka aktivacije računa potrebno je da prihvatite pravila igre na sreću. Savjetujemo vam da se upoznate s pravilima prije no što odaberete kvačicu i kliknete na tipku Završi. Nakon toga biti će vam prikazan okvir sa vašim korisničkim podacima, koji vam pruža mogućnost ispisa na pisaču. U okviru se nalazi i uputa kojom Vas upozoravamo na važnost vaših korisničkih podataka. Molimo Vas da se radi vlastite sigurnosti pridržavate navedenih napomena i upozorenja.

Premier kladionica - Aktivacija

Time je postupak aktivacije korisničkog računa dovršen. Koristeći svoje korisničke podatke možete se prijaviti putem formulara na vrhu web stranice:

Premier kladionica - Aktivacija računa

        Ponudi pristupate tako da kliknete na neku od stavki u meniju menija ponude i rezultata. Popis događaja koji će biti prikazani u ponudi sastavljate sami putem tog izbornika. Za početak pogledajmo od kojih dijelova se okvir s ponudom sastoji. Slijedeća slika prikazuje jednu tipičnu ponudu:

Premier kladionica - Premier ponuda

        Za svaki događaj u ponudi može postojati više načina klađenja, pri čemu načine klađenja dijelimo na osnovne tipove klađenja, bitne igre i specijalne igre. Kada prvi puta otvorite ponudu ona će radi bolje preglednosti prikazivati samo osnovne tipove klađenja. Prikaz ostalih tipova igre možete sami uključiti. Opcija putem koje se vrši filtriranje ponude na ovaj način se nalazi u naslovu sporta. Dvostruka strelica, koja se nalazi na sasvim desnoj strani, služi za prikaz ili skrivanje detaljnog popisa svih specijalnih igara koje postoje u promatranom sportu. Ako kliknete na nju, biti će prikazan spomenuti popis, kakav je prikazan slijedećom slikom:

Premier kladionica - Premier ponuda


        Grupa događaja, pa tipovi klađenja – događaji su u ponudi grupirani po sportu kojem pripadaju, zatim po grupi događaja (tj. natjecanju), te na kraju prema tipu igre (ova stavka će biti odabrana kada prvi puta otvorite ponudu). Tipovi klađenja, pa grupe događaja – za razliku od prethodne stavke, ovdje su su događaji grupirani prvo prema tipu igre, a zatim prema grupi događaja (tj. natjecanju) . Po vremenu (prilagođeno za Uzmi ili Ostavi) – kada je odabrana ova opcija događaji su grupirani samo prema sportu i tipu igre – grupa događaja se uopće ne prikazuje

        Kao što je u uvodnom dijelu teksta spomenuto, ponuda je središnje mjesto sa kojeg počinje izrada listića. Da bi dodali neki događaj na listić jednostavno kliknite na koeficijent na koji se želite kladiti. Ćelija u koju je koeficijent upisan će promijeniti boju, što vam govori da je događaj uspješno dodan na listić. Ako kojim slučajem ponovo kliknete na taj isti koeficijent, događaj će biti uklonjen sa listića. Možete kliknuti i na neki drugi koeficijent u istom retku, pri čemu će prethodno odabrani koeficijent biti zamijenjen novim.

Premier kladionica - Premier bilteni
       
       Čim otvorite  web stranicu u lijevom stupcu ispod menija ponude i rezultata prikazan je mali preglednik tjednika. Ovaj okvir automatski lista i prikazuje jednu po jednu naslovnicu tjednika. Ako kliknete na trenutno prikazanu naslovnicu, biti će vam prikazano cijelo digitalno izdanje tog istog tjednika. Pored toga uz donji rub naše web stranice nalazi se link koji vas vodi na stranicu sa arhivom svih naših tjednika.  Arhivi tjednika pristupate putem linka koji se nalazi uz donji rub web stranice. Arhiva je organizirana poput galerije naslovnica, s time da se najnoviji tjednici nalaze na vrhu popis. Ako kliknete na neku od naslovnica biti će vam prikazano digitalno izdanje tog broja tjednika. Ovo ne vrijedi za starije brojeve tjednika, za koje ne postoji digitalno izdanje. Kod takvih starijih dnevnika biti će vam prikazana slika naslovnice većih dimenzija.



         Svi noviji brojevi tjednika imaju i svoje digitalno izdanje koje vam je dostupno online. U digitalnom obliku tjednik možete listati, pretraživati, prikazati preko cijelog ekrana, što ga čini idealnom modernom zamjenom za njegovu papirnatu verziju.

Premier kladionica - Premier bilteni

        Statističke tablice koje se nalaze u tjedniku sadrže mnoštvo sitnih slova. Kako bi vam njihovo čitanje bilo lakše, tjednik možete i povećavati. Ako kliknete bilo gdje unutar stranice tjednika, promatrana stranica će vam biti uvećana.

        Okvir za praćenje teleteksta vam omogućuje da on-line pratite isti teletekst koji možete pratiti na televiziji. Teletekst on-line ne samo da pregledniji i lakši za navigaciju od onoga koji se prikazuje na TV-u, već vam promjene donosi istog trenutka kada su se dogodile. Okvir za pregled teleteksta je pokrenut automatski i nalazi se na dnu desnog stupca naše web stranice. Okvir za prikaz teleteksta mijenja svoj izgled ovisno o stupcu u kojem se trenutno nalazi.

         Teletekst stranice koje prikazuju rezultate događaja u tijeku često mijenjaju svoj sadržaj, kako bi mogli ažurno pratiti svaku promjenu. Svaki puta kada se nešto promijeni na trenutno prikazanoj teletekst stranici, oko slike se pojavljuje crveni okvir koji brzo nestane. Time vam teletekst želi privući pažnju i dati vam do znanja da je došlo do promjene. Okvir za teletekst možete izdvojiti u zaseban prozor. Ako otvorite više teletext prozora, moći ćete pratiti više različitih podstranica istovremeno. Okvir možete izdvojiti u zasebni prozor putem ikona u njegovom zaglavlju. Kako bi ovaj okvir što više približili pravom teletekstu, omogućeno je njegovo otvaranje preko cijelog ekrana. Prikaz preko cijelog ekrana aktivirate putem ikone u zaglavlju okvira.

Premier kladionica - Premier teletekst